højde

Hvis du vælger en by ved hjælp af verdenskortformularen, angives automatisk de nødvendige meteorologiske data, breddegrad, længdegrad, længdegrad, solazimut, solnedgang, soltimer / styrke og højdedata, der skal bruges ved den aktuelle beregning. Selvom de omgivende designforhold (tørt lys og våde pæretemperaturer) og højde kan overskrives ved at klikke på passende knapper, er det stadig nødvendigt at vælge en by, fordi beregningen har de nødvendige geografiske koordinater, den har brug for til at beregne solenergifortjeneste og solenergi beregninger. Hvis den nøjagtige geografiske placering (by) ikke kan findes på verdenskorteteller ved hjælp af et af søgeværktøjerne kan enten den nærmeste by accepteres og antager, at der er ligheder mellem breddegrader, højder og nærhed til kystlinjer (betragtning af kontinentalt versus maritimt klima), at programmet skal returnere et acceptabelt niveau af nøjagtighed. Alternativt er det nødvendigt at oprette en ny databasepost til den ønskede placering ved hjælp af verdenskortet Opret ny post .

Til højre for Søg -knappen er en knap, der skifter verdenskort (se Geografi ) mellem at vise alle aktuelle database steder som gule prikker og en klar (prik-fri) kort. Et værktøj til gennemgang af omfanget af den aktuelle database.

Nederst til højre på World Map- formularen er der en knap, der letter redigering eller tilføjelser til programmets verdensdatabase. Der skal udvises forsigtighed ved indtastning af data for at sikre, at nøjagtige bredde-, længde- og højdekoordinater er kendt og korrekt indtastet, da programkomplekse solsporingsrutiner afhænger af denne information, og små forskelle kan resultere i store beregningsresultatfejl.