hoogte

Als u een stad selecteert met behulp van het formulier Wereldkaart , worden automatisch de benodigde gegevens voor Meteorologisch, Breedtegraad, Lengtegraad, Solar Azimuth, Solar Declination, Sun Hour / Strength en Altitude ingevoerd die door de huidige berekening moeten worden gebruikt. Hoewel de ontwerpomstandigheden van de omgeving (droge en natte boltemperaturen) en hoogte overschreven kunnen worden door op de juiste knoppen te klikken, is het nog steeds noodzakelijk om een ??stad te selecteren zodat de berekening de nodige geografische coördinaten heeft die nodig zijn om zonne-energie te berekenen gain en Sol Air berekeningen. Als de exacte geografische locatie (stad) niet op de wereldkaart kan worden gevondenof door een van de zoekhulpmiddelen te gebruiken, kan de dichtstbijzijnde stad worden geaccepteerd en op voorwaarde dat er overeenkomsten zijn tussen de breedtegraden, hoogtes en nabijheid van kustlijnen (rekening houdend met continentale versus maritieme klimaten), moet het programma een aanvaardbaar nauwkeurigheidsniveau teruggeven. Als alternatief zal het nodig zijn om een ??nieuwe database-record voor de gewenste locatie te maken met behulp van de tool World Map Create New Record .

Rechts van de knop Zoeken bevindt zich een knop die de wereldkaart afwisselt (zie Geografie ) tussen het weergeven van alle huidige database-locaties als gele stippen en een duidelijke (zonder stippen) kaart. Een hulpmiddel bij het beoordelen van de omvang van de huidige database.

Helemaal onderaan rechts van het formulier Wereldkaart bevindt zich een knop waarmee u de werelddatabase van het programma kunt bewerken of toevoegen. Zorg moet worden genomen bij het invoeren van gegevens om ervoor te zorgen dat de precieze breedtegraad, lengtegraad en hoogte zijn coördinaten bekend en correct ingevoerd als de programma's complex Solar volgen routines afhankelijk zijn van deze informatie en kleine verschillen kunnen resulteren in grote rekenuitkomst fouten.