kompositter og materialer - til lofter, gulve og vægge

En "komposit" i programmet henviser til en gruppe af materialer, der kombineres for at skabe et samlet strukturelt "kompositmateriale". For eksempel: Facing Brick / Air Cavity / Concrete Block / Plaster er en "komposit" af forskellige almindelige byggematerialer, hver med helt forskellige egenskaber og dimensioner, hvilket i kombination resulterer i en "komposit" -enhed med faste dimensioner og med en samlet " U-værdi.

Eksempler på almindelige kompositter er allerede inkluderet i databasen, og nye kan meget let oprettes og føjes til databasen (selvom programmet faktisk kører). Ved at klikke på knappen Opret nyt komposit / materiale vises en formular, der indeholder den eksisterende liste over både individuelle materialer og kompositter (disse deler en enkelt menu, der er dynamisk knyttet til materialedatabasen). Ved enten at "dobbeltklikke" eller "klikke og trække" på et eksisterende menupunkt (materiale eller komposit) kopieres dette til en "editor" -formular, hvor yderligere materiale kan tilføjes, flyttes til relativ position eller deres tykkelsesdimensioner ændret. Programmet beregner automatisk den samlede U-værdi for kompositter af materialer.

Da databasen øges i størrelse, kan det være nyttigt at "filtrere" listen mellem kun at vise materialer eller kompositter eller begge dele. Der er en knap på formularen til dette formål.

Når du vælger et materiale, hvor der ikke er inkluderet nogen tykkelsesværdi i dets databaselagrede egenskaber, vises en prompt, der spørger, om tykkelsesdimensionen skal tilføjes i millimeter. Mange materialer er allerede inkluderet med nogle standardtykkelser inkluderet, og hvor det er praktisk som hjælp til hurtig justering, selv uden tykkelse.

En hurtig måde at oprette en ny komposit af materialer på er ofte at vælge en eksisterende lignende komposit og derefter kopiere den (ved at vælge den i menuen og bruge knappen Kopier) og derefter redigere den, tilføje, ændre eller slette dens sammensatte dele baseret på behov.

Kopier Materiale Knap Slet den sammensatte knap

VIGTIG BESKED

Brandhæmmende materialer er anført i databaser uden anbefaling eller garanti for egnethed til deres anvendelse. Ansvaret for at vælge materialer beskrevet som 'Brandhæmmere' ligger hos programbrugeren. Henvend dig til materialeproducenten og de relevante myndigheder, hvis du er i tvivl.

Se også:

Luftgrænselag