dato

Programmet bruger meget sofistikerede algoritmer fra Solar Azimuth, Declination og Sun Strength, der automatisk sporer solens position over ethvert punkt på jordens overflade hver time hver eneste dag i året. De resulterende solvinkler beregnes derefter mod vinklerne på de forskellige orienterede væg-, vindue- og loftsforbindelser i forbindelse med overfladefarvereflektion og jordreflektionsværdier plus midlertidige tilstopning og permanente skygge faktorer for nøjagtigt at beregne virkningerne af solstrålingsvarme gevinst. (Fordelene ved et unikt computerprogram til at udføre sådanne opgaver skulle nu være meget åbenlyse!) Ved at ændre tidspunkter og datoer i de medfølgende inputfelter kan man straks sammenligne effekterne af solgevinster på disse forskellige tidspunkter.

Programmets tid på året fungerer som standard indtil 21. juni for at indikere typiske "worst case" -forhold for den nordlige halvkugle i verden og 21. december for at indikere typiske "worst case" -forhold for den sydlige halvkugle.

Tid på dagen, dagen i måneden og året på året kan alle justeres ved at klikke på ikonet Dato og tid øverst til højre i programmets hovedformular. Denne funktion viser også dag- og natteskygger over et verdenskort.

Alle klokkeslæt, der vises og bruges af programmet, er lokalt geografiske soltider og inkluderer derfor IKKE nogen justeringer til sommertid.