Dynamisk fejlfældning

En automatisk anvendt programmeringsproces, hvor alle videnskabelige eller tekniske fejl, der opstår, og som introduceres under en beregningssession, kan identificeres med kodeprotokoller og enten rapporteres til brugerkorrektion eller elimineres automatisk.

Teoretisk set kan sådanne fejl komme enten fra en uforudset rute gennem et meget komplekst, parallelt driftsprogram, der af hensyn til brugerens bekvemmelighed har et næsten uendeligt antal rute permutationer, eller mere sandsynligt gennem en simpel fejlindtastning eller brugerindtastning tastaturfejl og for som ingen person nogensinde kan være immun.

Fejlfindingsprocessen beskrives som "dynamisk", fordi det er meget komplekse beregningsprocesser, udviklet ved at indsamle flere serier af brugerindgange. Parametrene, der bruges til at identificere tekniske inputfejl, ændrer sig i det væsentlige konstant. For at sige det med enkle vendinger - 'Konstant ændring af inputgrænser og grænser for at holde trit med udviklende design.

Dynamic Error Trapping er måske den mest komplekse del af Mistrals kildekode, der bruges til at skabe sit system med individuelle, men interaktivt kommunikerende programmoduler. Bestemt det sværeste og dyreste at skabe og kræver titusinder af timers programmering på højt niveau. Fra starten overvejede Mistral imidlertid behovet for dynamisk fejlfældning var afgørende. Konsekvenserne af en større resultatfejl er paradoksalt nok potentielt mindre alvorlige eller kommercielt skadelige end en mindre beregning medfører unøjagtighed. Forfaldent, simpelthen fordi en større resultatfejl, siger i størrelsesordenen 50%, enten under eller for udsagn uundgåeligt vil blive bemærket af en erfaren ingeniør; der henviser til, at en 20% over oversigt kan gå ubemærket hen, men blot resultere i tab af en kundekontrakt. Det langt værre scenarie med en 20% underdrivelse, der går ubemærket hen, og som resulterer i, at en kontrakt vindes for en RAC-installationsordning, som aldrig er bestemt til at arbejde, kan resultere i katastrofale økonomiske tab, endsige tab af troværdighed hos en værdifuld kunde.

På trods af farerne ved at bruge uudviklet computersoftware, der ikke er dynamisk fejlfanget, mener Mistral Associates, at dets egne computersystemer er næsten unikke til at fungere med denne vigtige funktion og på et så højt niveau af sofistikering og bevist pålidelighed i marken i mere end tre årtier .