afmetingen (invoeren voor muren)

Om tegemoet te komen aan een breed scala aan computerschermformaten en tegelijkertijd een redelijke hoeveelheid nauwkeurigheid en gemak te bieden, is de optimale schaal voor de grafiek gekozen waarbij één schermpixel 2,5 cm (ongeveer 1") vertegenwoordigt. Dit is de '200%' raster schaalinstelling, ook de kamerontwerper vorm standaard openingsinstelling.

Met behulp van de vergrootglasknoppen worden schalen van 50%, 100%, 200%, 400%, 800% en 1600% verkregen.

Als deze schalen niet voldoende nauwkeurig zijn, kan de gebruiker door met de rechtermuisknop op de muur te klikken met de cursor op het muurlabel precieze afmetingen van de wandlengte invoeren (of corrigeren) met behulp van een toetsenbord numerieke invoer tot op 1 mm nauwkeurig.

Traditioneel worden koude ruimtes in de planningsfase meestal beschreven met externe dimensies. Aangenomen wordt dat deze traditie tot stand is gekomen omdat koude ruimtes meestal in een ander gebouw worden gebouwd of omhulsel. Het is dus gemakkelijker om de koelruimte te associëren met de beschikbare ruimte om deze te huisvesten. Deze praktijk is echter niet in alle landen van toepassing en zelfs wanneer het wel van toepassing is, is het soms handiger om met interne dimensies te werken. In beide gevallen kunnen de programma's van Mistral automatisch omgaan met de soms zeer complexe wiskunde, met name in schema's met meerdere en gekoppelde kamers van verschillende vormen en maten. Om de programmabewerking om te schakelen van externe dimensies naar interne dimensies en omgekeerd, zijn een paar eenvoudige 'schakelknoppen' voorzien in ' Programma startpagina selectie menu.

Als u op de Clicking coldwind_dimension_mode_setting_icon.gif knop klikt, verandert het programma van externe dimensiebewerking naar interne bediening en als u op de coldwind_dimension_mode_setting_icon_b.gif knop klikt, schakelt u het weer terug naar werken met externe dimensies.

Als er voor een beveiligings- of ontwerpintegriteit een bestand met programmaresultaten wordt gemaakt en vervolgens opnieuw wordt geopend, wordt de werkmodus van het programma ingesteld op het moment dat het bestand werd gemaakt en oorspronkelijk werd opgeslagen voor dat opnieuw geopende bestand. Ongeacht de huidige instelling.

Overschakelen van externe dimensies naar interne in 'Coldwind Pro' heeft tot gevolg dat de toegang tot de berekeningsroutine van de koelcontainer (lichter) wordt geweigerd.