redigering af materialedatabaser

Materialer er inkluderet i databasen i mange tilfælde med allerede tildelte regelmæssige tykkelser. Hvis en tykkelse ikke allerede er tildelt, skal dette specificeres ved hjælp af inputfeltet dimension, forudsat at der vises en fejlmeddelelse om dette, inden formularen kan lukkes.

Hvis et bestemt materiale eller en byggemix af materialer ikke kan findes, kan der oprettes en ny post i databasen ved at klikke på Tilpas-listen nederst til venstre i formularen. Dette vil resultere i fem nye knapper, der vises nederst til højre i formularen (fra venstre mod højre): -

Opret nyt sammensat billede
Opret nyt materiale og
Rediger (eksisterende) Komposit (eller) materiale
Slet (eksisterende) komposit (eller) materiale
Dupliker (eksisterende) kompositmateriale (eller)

Funktionerne for disse er selvforklarende.

For at oprette en ny sammensat vægstruktur kan enten en eksisterende struktur kopieres (ved hjælp af knappen Duplicate (eksisterende) composite (eller)) og derefter redigere og omdøbe den (undertiden den hurtigste måde, hvis der er ligheder mellem en eksisterende struktur og kræves en ny.) eller en helt ny kan oprettes. Nye materialer kan føjes til en sammensat blanding af vægkonstruktioner ved blot at "dobbeltklikke" på et materiale i materialelisten eller ved at klikke og trække materialet til listen over kompositmaterialer. Inden for det nye kompositmateriale kan individuelle materialer flyttes til deres korrekte relative positioner i væggen ved at vælge dem (rød ramme omkring positionsnummer) og derefter klikke på venstre og højre markør.