gulvposition og temperatur

Klik på gulvikonet i programmets hovedformular giver adgang til valget af gulvmateriale. Det giver også muligheden for at definere gulvets "position", dvs. stueetagen eller mezzanin.

Når stueetagen er valgt, indstiller programmet automatisk temperatur og varmeoverførselskoefficienter for underlagene under gulvkonstruktionen afhængigt af geografisk placering. Den samlede beregningsnøjagtighed vil blive forbedret lidt med brugerfunktioner for at ændre varmeoverførselskoefficienter, så de varierer under gulvunderlag. Den isolerende effekt af underlag under stueetager betyder, at energiforøgelser eller -tab er relativt lave sammenlignet med andre energikilder. Byrden ved ekstra tastetryk og funktioner udelades derfor fra standardproblemerne i programmet. Dog kan brugerne vælge at overføre programmets standard og indstille deres egen grundtemperatur.

mistral kølerum gulvkonstruktion.png

Når den mellemliggende gulvposition er valgt, indstiller programmet temperaturen under gulvet til at være lige så omgivende. Brugere kan dog vælge at tilsidesætte dette program som standard og indstille deres egen temperatur under gulvet.

Ved koldvinds frysebelastningsberegninger er valget af gulvisolering til alle undtagen meget små rum obligatorisk. For at eliminere frostbeskyttelse på undergulvet.

Fordele ved frostbeskyttelse Varmemåtter er ikke inkluderet . De er (eller skal styres) termostatisk. Overskud fra konstant vedvarende underjordiske energikilder er dog inkluderet og vil altid være bedre end alle termostatstyrede varmemåtter. Således repræsenterer det et betydeligt "worst case" -scenarie, når det kommer til beregning af kritisk kølebelastning.

Se også:-

Jordkontakt (til vægge).