vloerpositie en temperatuur

Door op het vloerpictogram op het hoofdformulier van het programma te klikken, krijgt u toegang tot de selectie van vloermateriaal. Het biedt ook de mogelijkheid om de 'positie' van de vloer te bepalen, bijv. Begane grond of tussenvloer.

Wanneer Begane grond is geselecteerd, voert het programma automatisch temperatuur- en warmteoverdrachtscoëfficiënten in voor de sublagen onder de vloerconstructie, afhankelijk van de geografische locatie. De algehele berekeningsnauwkeurigheid zou weinig verbeterd zijn met gebruikersfuncties voor het wijzigen van warmteoverdrachtscoëfficiënten voor variërende onderlagen van de vloer. Het isolerende effect van onderlagen onder begane grond betekent dat energiewinsten of -verliezen relatief laag zijn in vergelijking met andere energiebronnen. De last van extra toetsaanslagen en functies wordt daarom weggelaten uit standaarduitgaven van het programma. Gebruikers kunnen er echter voor kiezen om standaardprogramma's te negeren en hun eigen grondtemperatuur in te voeren.

mistral coldroom floor construction

Wanneer Tussenliggende vloerpositie is geselecteerd, stelt het programma de temperatuur onder de vloer in op Omgeving. Gebruikers kunnen er echter voor kiezen om dit programma standaard te negeren en hun eigen temperatuur onder de vloer in te voeren.

Voor Coldwind vriezerbelastingberekeningen is selectie van vloerisolatie voor alle behalve zeer kleine ruimtes verplicht. Voor het elimineren van vorst onder de vloer.

Winsten uit vorstkorst voorkomen Verwarmingsmatten zijn niet inbegrepen. Ze zijn (of zouden moeten zijn) thermostatisch geregeld. Winsten uit constant hernieuwbare ondergrondse energiebronnen zijn echter inbegrepen en zullen altijd superieur zijn aan elke thermostatisch geregelde verwarming mat. Dit is dus een essentieel 'worst case'-scenario voor de berekening van de kritische koelbelasting.

Zie ook:-
Grondcontact (voor muren)