opslaan

Een berekeningsbestand (anders dan de samenvatting van een berekeningsresultaat) kan worden ingediend voor archiverings-, back-up en later opvraagdoeleinden.

Klik eenvoudig op of open Bestand in de bovenste menubalk en vervolgens op Opslaan in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt. De berekening wordt nu op schijf opgeslagen met de huidige bestandsnaam.

Onder de nieuwste Windows-besturingssystemen is het niet langer toegestaan ??om berekeningsresultatenbestanden in dezelfde map op te slaan als de installatie van het programma. Normaal bevindt de installatie zich standaard in de map C:\Program Files (x86)\Mistral, maar dit kan lokaal variëren.

Bestanden worden nu standaard opgeslagen onder het mappad 'Admin/AppData/Roaming/Mistral' op uw computer. Meestal drie of vier mapniveaus lager dan 'Admin/', maar het is hier niet mogelijk om categorisch het precieze pad te adviseren, omdat dit kan variëren van gebruiker tot gebruiker.

Mistral biedt echter wel de mogelijkheid om een ??logischer mappad te maken waarin u berekeningsbestanden kunt opslaan en die daarom in de toekomst gemakkelijker te vinden zijn. Het opgeven van de locatie bevindt zich niet in de map C:\Program Files (x86). Mistral stelt voor om: - 'C:\Mistral Calculation Files' te maken als geschikte locatie.

Zie ook: bestandsextensies
Zie ook: opslaan als