vormen

Op het moment van schrijven zijn 'AIRWIND Pro'- en' COLDWIND Pro'-programma's uniek onder de A/C belastingberekeningsprogramma's ter wereld omdat ze in staat zijn kamers aan te pakken met een oneindig aantal muren, onder elke hoek, geplaatst in een onbeperkt aantal zones en met elke mix van bouwmaterialen. Voor extra gemak en nog snellere bediening is er echter een mogelijkheid toegevoegd om direct een van de twee vooraf gedefinieerde ruimtevormen te selecteren. Klik eenvoudig op een van deze 'zelfverklarende' knoppen -

Traditioneel worden koude ruimtes in de planningsfase meestal beschreven met externe dimensies. Aangenomen wordt dat deze traditie tot stand is gekomen omdat koude ruimtes meestal in een ander gebouw worden gebouwd of omhulsel. Het is dus gemakkelijker om de koelruimte te associëren met de beschikbare ruimte om deze op te nemen. Deze praktijk is echter niet in alle landen van toepassing en zelfs wanneer het wel van toepassing is, is het soms handiger om met interne dimensies te werken. In beide gevallen kunnen de programma's van Mistral automatisch omgaan met de soms zeer complexe wiskunde, met name in schema's met meerdere en gekoppelde kamers van verschillende vormen en maten. Om de programmabewerking om te schakelen van externe dimensies naar interne dimensies en omgekeerd, zijn een paar eenvoudige 'schakelknoppen' beschikbaar in 'COLDWIND Pro's'

Als u op de coldwind_dimension_mode_setting_icon.gif knop klikt, verandert het programma van externe dimensiebewerking naar interne bediening en als u op de coldwind_dimension_mode_setting_icon_b.gif knop klikt, schakelt u het weer terug naar werken met externe dimensies.

Als er voor een beveiligings of ontwerpintegriteit een bestand met programmaresultaten wordt gemaakt en vervolgens opnieuw wordt geopend, wordt de werkmodus van het programma ingesteld op het moment dat het bestand werd gemaakt en oorspronkelijk werd opgeslagen voor dat opnieuw geopende bestand. Ongeacht de huidige instelling.

Overschakelen van externe dimensies naar interne in 'Coldwind' heeft tot gevolg dat de toegang tot de berekeningsroutine van de koelcontainer (lichter) wordt geweigerd. Scheepscontainers beschrijven aan de hand van hun interne afmetingen is zinloos, hoewel 'Coldwind' de productcapaciteit enz. Berekent op basis van het interne volume.