sunzimut og deklination

Når du vælger en placering i programmets geografiske del, skal du blot med et enkelt museklik på et zoombart, interaktivt verdenskort, automatisk downloade og derefter indtaste den fulde årlige meteorologiprofil for den valgte placering. Dette lagres i en enorm meteorologisk database i verden, der er inkluderet i programmet. Databasen kan redigeres og tilføjes af programbrugere via en logisk og brugervenlig "menustyret" grænseflade, der også leveres.

Ud over meteorologiske data bruger programmet sofistikerede solazimuth- og reduktionsrutiner (solvinkel i forhold til ægte nord kombineret med solhøjde over horisonten) til at beregne solstrålingsgevinster. Både direkte gevinster og sekundære gevinster gennem refleksion fra tilstødende overflader.

Programmets fremskridt med anvendelse af disse data afspejles simpelthen i disse (eksempel) nye "miniaturer" og "live" grafiske billeder.

Vælg en hvilken som helst verdensby, og vælg et hvilket som helst tidspunkt på dagen, for enhver dag i måneden, hele året rundt, og programmet beregner næsten øjeblikkeligt den nøjagtige energiforøgelse eller -tab for det strukturelle design, der er inkluderet i programmet. En proces, der inkluderer op til 175.000 separate matematiske beregninger pr. Sekund!