structuur van het programma

Het programma is een op Windows™© gebaseerd computerprogramma en volgt als zodanig de gebruikelijke conventies van Windows-programma's. Een praktische kennis van Windows is daarom wenselijk bij het gebruik van het programma. Verwijzing naar Windows-handleidingen en 'Help'-pagina's zal dus dienen om veel vragen te behandelen die zich kunnen voordoen tijdens het gebruik van het programma.

Het programma is zo ontworpen dat alle relevante informatie rond een enkele hoofdschermpresentatie wordt weergegeven (zie speciale opmerking hieronder in rood). Het programma is ook ontworpen om te werken met een logische volgorde van 'gebruikersinvoer' die nauw aansluit bij de manier waarop ingenieurs het handmatige proces van het berekenen van airconditioningbelastingen zouden aanpakken. Daarom zal het programma, zodra aan een vraag (verzoek om invoer) is voldaan, ofwel door een geschikte waarde in te typen of door een item uit een 'menu' te selecteren, automatisch doorgaan naar de volgende logische invoerroutine. Dit belet niet dat de programmagebruiker invoer in een andere volgorde invoert, hoewel het programma soms een foutmelding weergeeft als een andere invoerroutine moet worden ingevoerd voordat de huidige kan worden beantwoord. Dit komt omdat sommige ingangen afhankelijk kunnen zijn van het ophalen of berekenen van informatie uit eerdere routines voordat een logisch resultaat kan worden berekend. Bijvoorbeeld: Het programma staat het invoeren van wandconstructiegegevens niet toe voordat de grootte en het plan van de kamer eerst zijn vastgesteld. Dit maakt deel uit van Mistral's unieke zorg bij het produceren van programma's die geen onlogische of tegenstrijdige resultaten toelaten.

Het programma bestaat uit een reeks 'invoerroutines' die overeenkomen met alle vragen die moeten worden beantwoord om te komen tot het resultaat van een 'totale koelbelasting' (en in sommige versies ook een totale verwarmingsbelasting) voor gedefinieerde ruimte (n). U kunt toegang krijgen tot deze invoerroutines door op het juiste pictogram te klikken of op 'knop' die verschijnt in het 'routine' vak '(een kader dat verschijnt rond het gebied dat het gekozen onderwerp bedekt) of het programma zal ook automatisch naar de volgende logische positie gaan vraag die moet worden beantwoord zodra de gegevens voor de huidige zijn ingevoerd.

De straf voor het feit dat alles op één scherm wordt weergegeven, is dat 'navigatie' rond het programma ontmoedigend kan lijken totdat gebruikers vertrouwd zijn. Mistral heeft daarom 'automatische navigatie' geboden door aan het einde van elke invoer eenvoudig op Return te drukken. Totdat gebruikers bekend zijn met het programma beveelt Mistral deze navigatiemethode aan. In elk geval zal de zorgvuldig ontworpen 'intelligente logica' van het programma standaard standaard de volgende voor de hand liggende invoeropties selecteren. Daarmee is 'Return-toets', 'automatische navigatie' de snelste route door het programma - zelfs voor experts.

Windows™© en MSDOS™© Copyright Microsoft Corp. 1985-2019. Alle rechten erkend.