door de gebruiker gedefinieerde materialen

Materialen worden in veel gevallen in de database opgenomen met een gemeenschappelijke dikte die al is toegeschreven. Als er nog geen dikte is toegewezen, moet dit worden ingevoerd met behulp van het invoervak voor afmetingen, anders verschijnt er een foutmelding voordat dit formulier kan worden gesloten.

Als een bepaald materiaal of constructiemix van materialen niet kan worden gevonden, kunt u een nieuwe invoer in de database maken door te klikken op de knop Lijst aanpassen links onderaan het formulier. Dit resulteert in vijf nieuwe knoppen rechtsonder in het formulier met het label (van links naar rechts): -

Nieuw composiet
maken Nieuw materiaal maken
Bewerken (bestaand) Composiet (of) Materiaal
Verwijderen (bestaand) Composiet (of) Materiaal
Dupliceren (bestaand) Composiet (of) Materiaal

De functies hiervan zijn zelfverklarend.

Om een nieuwe composietwandconstructie te maken, kan een bestaande constructie worden gekopieerd (met behulp van de knop Dupliceren (bestaande) Composiet (of) Materiaal) en deze vervolgens bewerken en hernoemen (soms de snelste manier als er overeenkomsten bestaan tussen een bestaande constructie en de vereiste nieuwe.), of er kan een geheel nieuwe worden gemaakt. Nieuwe materialen kunnen aan een samengesteld mengsel van wandconstructies worden toegevoegd door eenvoudig op een materiaal in de materialenlijst te 'dubbelklikken' of door het materiaal te klikken en naar de samengestelde materiaallijst te slepen. Binnen het nieuwe samengestelde materiaal kunnen afzonderlijke materialen naar hun juiste relatieve posities binnen de muur worden verplaatst door ze te markeren (rood kader rond positienummer) en vervolgens op de pijltoetsen links en rechts te klikken.