muurknopen

Tekenen met de vrije hand van elke muur wordt bereikt door markering (met linkermuisknop) direct op de grafiek 'knooppunten' die de start- en finishlocaties van elke muur weergeven. Er is geen limiet aan het aantal muren dat het programma aankan. Essentieel in de praktijk, want zelfs eenvoudige ruimtelijke plannen hebben vaak kolommen en kortingen die moeten worden toegestaan ??en elke verandering in wandrichting wordt door het programma effectief behandeld als een afzonderlijke 'muur'. Elk deel van de muur wordt geïdentificeerd door een genummerd en gekleurd 'muuretiket' dat ongeveer halverwege tussen de knooppuntpunten voor de geïdentificeerde muur verschijnt. Het is ook mogelijk om muren op dezelfde as te identificeren waar een verandering in constructiemateriaal optreedt langs de lengte van de muur, door extra knopen te introduceren (of op te nemen bij het tekenen) langs dezelfde sectie van de muur.

Om tegemoet te komen aan een breed scala aan computerschermformaten en tegelijkertijd een redelijke hoeveelheid nauwkeurigheid en gemak te bieden, is de optimale schaal voor de grafiek gekozen waarbij één schermpixel 5 cm vertegenwoordigt (ongeveer 2"). Waar dit niet is voldoende nauwkeurig en vervolgens met de rechtermuisknop klikken met de cursor gericht op het muurlabel, kan de gebruiker precieze afmetingen van de wandlengte invoeren (of corrigeren) met behulp van toetsenbord numerieke invoer.

Wandknooppunten kunnen worden verwijderd door de knop Wand verwijderen op de bovenste menubalk te activeren en vervolgens de linkermuisknop te klikken met de cursor gericht op de betreffende wandknoop.

Zie ook: Wandknooppunten toevoegen
Zie ook: Selectie van meerdere wanden
Zie ook: Ruimte 'Drag & Drop'
Zie ook: Bediening (Ctrl) Toetsfunctie
Zie ook: Snap to Grid