altitud

Att välja en stad med Världskartan formuläret kommer automatiskt att ange de nödvändiga meteorologiska, bredd, längd, längd, solazimut, solnedgången, soltimmar/styrka och höjddata som ska användas av den aktuella beräkningen. Även om omgivningsdesignförhållanden (torr lampa och våt glödlampa temperaturer) och höjd kan skrivas över genom att klicka på lämpliga knappar, är det fortfarande nödvändigt att välja en stad för att beräkningen har de nödvändiga geografiska koordinaterna som den behöver för att beräkna solenergi vinst- och Sol Air-beräkningar. Om den exakta geografiska platsen (staden) inte kan hittas på Världskartan eller genom att använda något av sökverktygen kan antingen den närmaste staden accepteras och förutsätter att det finns likheter mellan breddegrader, höjder och närhet till kustlinjer (övervägande av kontinentalt kontra maritimt klimat) bör programmet återlämna en acceptabel nivå av noggrannhet. Alternativt är det nödvändigt att skapa en ny databaspost för den önskade platsen med hjälp av Världskartan Skapa ny post.

Till höger om Sök knappen finns en knapp som växlar Världskartan (se Geografi ) mellan att visa alla nuvarande databasplatser som gula prickar och en tydlig (prickfri) karta. Ett hjälpmedel för att granska omfattningen av den nuvarande databasen.

Längst ner till höger i Världskartan formuläret finns en knapp som underlättar redigering eller tillägg till programmets världsdatabas. Man måste vara försiktig när man matar in data för att säkerställa att exakta Latitude, Longitud och Altitude koordinater är kända och korrekt anges eftersom programkomplexa solspårningsrutiner beror på denna information och små skillnader kan resultera i stora beräkningsresultatfel.