kompositer och material - för tak, golv och väggar

En "komposit" avser i programmet en grupp material som kombineras för att skapa ett totalt strukturellt "komposit" material. Till exempel: Facing Brick / Air Cavity / Concrete Block / Plaster är en "komposit" av olika vanliga konstruktionsmaterial, var och en med ganska olika egenskaper och dimensioner, som i kombination resulterar i en "sammansatt" enhet med fasta dimensioner och med en övergripande " U-värde.

Exempel på vanliga kompositer ingår redan i databasen och nya kan mycket enkelt skapas och läggas till i databasen (även om programmet faktiskt körs). Genom att klicka på knappen Skapa nytt komposit / material visas ett formulär som innehåller den befintliga listan med både enskilda material och kompositer (dessa delar en enda meny som är dynamiskt länkad till materialdatabasen). Genom att antingen "dubbelklicka" eller "klicka och dra" på ett befintligt menyalternativ (material eller komposit) kommer detta att kopieras till ett "redigerare" -formulär där ytterligare material kan läggas till, flyttas i relativ position eller ändras deras tjockleksdimensioner. Programmet beräknar automatiskt det övergripande U-värdet för kompositer av material.

När databasen ökar i storlek kan det vara till hjälp att "filtrera" listan mellan att endast visa material eller kompositer eller båda. En knapp finns på formuläret för detta ändamål.

När du väljer ett material där inget tjockleksvärde har inkluderats i dess databaslagrade egenskaper visas en prompt om tjockleksdimensionen ska läggas till i millimeter. Många material har redan inkluderats med några vanliga tjocklekar inkluderade och där det är praktiskt som ett hjälpmedel för snabb anpassning, även utan tjocklek.

Ett snabbt sätt att skapa en ny komposit av material är ofta att välja en befintlig liknande komposit och sedan kopiera den (genom att markera den på menyn och använda Kopiera-knappen) och sedan redigera den, lägga till, ändra eller ta bort dess komposit delar efter behov.

Kopiera material knappen Radera komposit knappen

VIKTIGT MEDDELANDE

Brandhämmande material listas i databaser utan rekommendation eller garanti för lämpligheten för deras tillämpning. Ansvaret för val av material som beskrivs som 'Brandhämmare' ligger hos programanvändaren. Om du är osäker hänvisar du till materialtillverkaren och relevanta myndigheter.

Se även:

Luftgränslager