mått (ingång för väggar)

För att rymma ett stort antal datorskärmstorlekar och samtidigt ge en rimlig grad av noggrannhet och bekvämlighet har den optimala skalan för diagrammet valt där en skärmpixel representerar 2,5 cm (ungefär 1"). Inställning av "200%" rutnät, även rumsdesignern som standardinställning för öppning.

Med användning av förstoringsglasknapparna erhålls skalor på 50%, 100%, 200%, 400%, 800% och 1600%.

När dessa skalor inte är tillräckligt exakta kan man genom att höger musknapp klicka med markören inriktad på väggetiketten användaren ange (eller korrigera) exakta vägglängdsdimensioner med tangentbordets numeriska ingång exakt till 1mm.

Traditionellt kallrum beskrivs generellt i planeringsstadiet med hjälp av yttre dimensioner. Denna tradition tros ha kommit på grund av att kylrum vanligtvis är konstruerade i ett annat byggnadshölje eller kuvert. Det är således lättare att koppla kylrummet till det tillgängliga utrymmet för att rymma det. Denna praxis gäller dock inte i alla länder och även när den tillämpas är det ibland bekvämare att arbeta med interna dimensioner. I båda fallen hanterar Mistrals program automatiskt den ibland väldigt komplexa matematiken som är inblandad, särskilt i scheman som involverar flera och sammanlänkade rum i olika former och storlekar. För att byta programdrift från externa dimensioner till interna dimensioner, och vice versa, finns ett par enkla "växla" -knappar i "Coldwind Pro's" Meny för programstart för val av sida .

Klicka på coldwind_dimension_mode_setting_icon.gif knappen ändrar programmet från extern dimension till interiördrift och klickar på

För säkerhets- eller designintegritet, om en programresultatfil skapas och därefter återöppnas, kommer vilket funktionssätt programmet var inställt på när filen skapades och ursprungligen sparades respekteras för den återöppnade filen. Oavsett den aktuella inställningen.

Växling från externa dimensioner till intern i 'Coldwind Pro' kommer att leda till att åtkomst till den kalkyleringsrutinen Refrigerated Container (Lighter) nekas.

Clicking coldwind_dimension_mode_setting_icon.gif button changes the program from external dimension operation to interior operation and clicking the coldwind_dimension_mode_setting_icon_b.gif button switches it back again to operating with external dimensions.