dörrar och fönster

Dörrar och fönster kan läggas till genom att klicka på dörrar och glasrutor -knappen som visas i väggdetaljer som produceras varje gång du klickar på en 'kakel' på väggen.

Programmet (i standardutgivningsform) tillåter inte att rumsdesign -förfarandet stängs där en design har skapats utan några dörrar! En vägg måste väljas (genom att klicka på en vägg 'kakel' och en dörr läggs till. Naturligtvis tillåter programmet mer än en dörr till en vägg (förutsatt att det finns tillräckligt med utrymme) ) och för att mer än en vägg ska få dörrar tilldelade. Programmet innehåller också en lista över kommersiellt tillgängliga "förtillverkade" dörrkonstruktioner som vänligen har bidragit till programmets databaser från välkända tillverkare.

Dörrar och fönster kan "dras och släppas" (genom att klicka för att välja på dörrlistan till vänster om formuläret) och dra i sidled över en skala som representerar vägghöjden. Denna bild reproduceras korrekt i presentation utskrifter av beräkningsresultatfilen. Medan det relativa läget för en dörr kanske inte har någon effekt på den beräknade kyl-, kyl- eller värmebelastningen funktionen i programmet kan vara användbar för att förbättra (genom noggrannhet och realism) kvaliteten på presentationer kopplade till kundnoteringar.

Programmet innehåller en omfattande meny med för närvarande tillgängliga olika glasrutor typer. Inklusive specialiserade både reflekterande och tonade glasögon. Fönster som är permanent skuggade, både internt med persienner eller externt med exempelvis kapell, kan också vara detaljerade exakt; eventuellt gör en stor skillnad för beräknade luftkonditioneringsbelastningar.