aardrijkskunde

De knop Geografie opent het wereldkaartformulier en menuzoekopties voor het lokaliseren en automatisch laden van meteorologische en zonnegegevens naar de huidige berekening voor verschillende belangrijke wereldlocaties. Het formulier geeft drie menu-opties bovenaan weer: Regio selecteren; Selecteer land; Selecteer stad.

Als u rechtstreeks op de wereldkaart klikt, worden automatisch gegevens ingevoerd voor de dichtstbijzijnde stad naar de aangeklikte locatie, bevestigd door een gemarkeerde plek op de kaart te plaatsen. Tegelijkertijd geven de menu-opties Selecteren bovenaan automatisch de regio weer; Land en stad die overeenkomen met de aangeklikte locatie. Als het klikken op een gebied op de wereldkaart niet resulteert in het identificeren van een locatie, dan is dat omdat er geen gegevens in de database van het programma voor die specifieke locatie staan. Verplaats de muiscursor lichtjes en klik opnieuw totdat een locatie is gevonden.

Als alternatief kan de knop Zoeken een invoervak bieden om een plaatsnaam in te voeren en het programma zal deze vervolgens in de database zoeken. De zoektekst is niet 'hoofdlettergevoelig' en hoeft, tenzij het vak Exacte overeenkomst is aangevinkt, geen volledige tekstreeks te zijn om een stad te vinden. Als u bijvoorbeeld gegevens invoert, vindt u: -

Region: Europa Land: Frankrijk Stad: 'stra' Strasburg

Een handige functie als u niet zeker bent van precieze spelling of zelfs exact land.

Form maximizable and zoomable in actual program. Free use of this geographic routine code granted upon request.

Latitude Longitude

Laadt zonne-azimut, declinatie, zonuursterktefactor en klimaatgegevens met intervallen van 15 minuten voor een jaar op de geselecteerde positie.

Formulier maximaliseerbaar en inzoombaar in het werkelijke programma. Gratis gebruik van deze geografische routecode op aanvraag.

Breedtegraad Lengtegraad Laadt zonne-azimut, declinatie, zonuursterktefactor en klimaatgegevens met intervallen van 15 minuten voor een jaar op de geselecteerde positie.

Als u een stad selecteert met behulp van het formulier Wereldkaart, worden automatisch de benodigde gegevens voor Meteorologisch, Breedtegraad, Lengtegraad, Solar Azimuth, Zonne-declinatie, Zonuur / Sterkte, Hoogte en Sol Air ingevoerd die door de huidige berekening moeten worden gebruikt. Hoewel de ontwerpomstandigheden van de omgeving (droge en natte boltemperaturen) en hoogte overschreven kunnen worden door op de juiste knoppen te klikken, is het nog steeds noodzakelijk om een ??stad te selecteren zodat de berekening de nodige geografische coördinaten heeft die nodig zijn om Solar te berekenen winst. Als de exacte geografische locatie (stad) niet kan worden gevonden op de wereldkaart of met behulp van een van de zoekhulpmiddelen, kan de dichtstbijzijnde stad worden geaccepteerd en op voorwaarde dat er overeenkomsten zijn tussen breedtegraden, Hoogtes en nabijheid van kustlijnen (overweging van continentale versus maritieme klimaten), dan moet het programma een acceptabel niveau van nauwkeurigheid opleveren. Als alternatief zal het nodig zijn om een ??nieuw databaserecord aan te maken voor de gewenste locatie met behulp van de WereldkaartNieuw record maken.

Rechts van de knop Zoeken bevindt zich een knop die de wereldkaart afwisselt tussen het weergeven van alle huidige databaselocaties als gele stippen en een duidelijke (zonder stippen) kaart. Een hulpmiddel bij het beoordelen van de omvang van de huidige database.

Helemaal onderaan rechts is een knop die het bewerken of toevoegen aan de werelddatabase van het programma vergemakkelijkt. Bij het invoeren van gegevens moet ervoor worden gezorgd dat precieze coördinaten van lengte-, lengtegraad en hoogte bekend zijn en correct worden ingevoerd omdat de complexe programmatrajecten van de zonne-energie afhankelijk zijn van deze informatie en kleine verschillen kunnen resulteren in grote fouten in de berekeningsresultaten.

Het programma kan worden gebruikt om, vanuit een database, verwachte piek- en minimumtemperaturen te vinden voor verschillende vermelde locaties in de wereld. De database is samengesteld uit informatie in het publieke domein uit verschillende bronnen. Temperaturen voor verschillende tijden van de dag en voor verschillende dagen van het jaar zijn interpolaties afgeleid door complexe meteorologische algoritmen. Deze geïnterpoleerde temperaturen zijn daarom alleen geschatte projecties en kunnen niet worden gegarandeerd, vooral wanneer deze afzonderlijk worden gebruikt. Geïnterpoleerde temperaturen bij gebruik gedurende een periode van een maand of meer leveren wel redelijk nauwkeurige en bruikbare gemiddelden op voor die periode.

Zie ook:-
Cartesian Projection
City (toevoegen aan database)
Solstice
Zoom-functie