infiltration

Luftläckage (infiltration) som hittar vägen in i rummet kan antingen beräknas automatiskt i enlighet med erkänd forskning om ämnet, eller användaren kan överköra och definiera sina egna luftinfiltreringshastigheter. Infiltrationsluftförhållandena anses av programmet vara på Ambient. Försiktighet bör iakttas för att undvika risk för över specificering av luftinfiltrering där luftkonditionering och / eller ventilationssystem med positivt tryck är tillämpliga på den rumskonstruktion som beaktas. Luftinfiltrering är mer troligt att det blir luftläckage under sådana omständigheter och eventuella siffror som anges för luftinfiltrering kan endast påverka (öka) de slutliga luftkonditioneringsbelastningarna.

(Coldwind)

Programmet går automatiskt in i typiska luftförändrings- / infiltrationsvärden baserade på studier för rum i olika storlekar och med ganska traditionella konstruktioner och konstruktionsmaterial. Dessa kan skrivas över genom att klicka på etiketten för alternativa alternativ men räcker för att ge rimliga och säkra värden om mer exakta siffror inte är kända.

Det bör noteras att Coldwinds standardinfiltrationshastigheter gör antagandet att den totala rumsvolymen automatiskt justeras för att ta hänsyn till förskjutning av volymen som upptas av produkten i rummet. Andelen förlorad förskjutning varierar som en funktion av både rumsvolym och även bildförhållande av inre golvarea jämfört med rumshöjd. Om en användare föredrar att detta inte ska vara fallet ger programmet möjlighet att åsidosätta dessa standardregler genom tillämpning av en 'Special Funktionskoder'.

SI-operation

Infiltration kan specificeras med hjälp av någon av fyra metoder: - Luftförändringar per dag (24 timmars dag); Liter per sekund; Kubikmeter per minut; Kubikmeter per sekund. Programmet, med fördelen av automatiskt fastställd rumsvolym, beräknar automatiskt de återstående värdena mot någon av de fyra inmatningsmetoderna som valts.

Imperial operation

Infiltration kan specificeras med hjälp av någon av fyra metoder: - Luftförändringar per dag (24 timmars dag); Kubikfot per sekund; Kubikfot per minut; Kubikfot per timme. Programmet, med fördelen av automatiskt fastställd rumsvolym, beräknar automatiskt de återstående värdena mot någon av de fyra inmatningsmetoderna som valts.

Se även:

extra ventilation från andra valda laster
luftförändringar (per dag [24 timmar])
ventilation
Special Funktionskoder