öppen

För att hämta en beräkning klickar du bara på eller öppnar Fil i den översta menyraden och sedan på Öppna i rullgardinsmenyn som visas. En lista över tidigare sparade beräkningar med tillägget .AWC * visas. Markera den valda filen och tryck på Retur eller dubbelklicka med muspekaren över den valda filen för att öppna den.

Det bör noteras vid redigering av tidigare inlagda beräkningar att ändringar kan innebära att relaterade beräkningar sammanfattningar som kan ha 'exporterats' till andra datorprogram eller som har sparats med liknande filnamn kanske inte längre matchar i innehåll. Mistral kan uppenbarligen inte ha någon kontroll över sådana avvikelser som uppstår och det måste vara programanvändarens ansvar att säkerställa god "hushållning" praxis.

Om beräkningar har lagts in med användardefinierade filnamnstillägg (dvs. andra än .AWC *) måste den användardefinierade tillägget matas in manuellt i sökvägen istället för programmets standard . AWC *. Om det användardefinierade tillägget inte är känt kan namnet som ges till filen skrivas in följt av. * . * kallas ett "vildkort" och använder det öppnar alla filer med vanliga namn, oavsett deras förlängning. Vilda kort kan också tillämpas på filnamn. Till exempel *. * söker efter alla filnamn med vilken filändelse som helst.

Du måste vara försiktig när du söker efter och öppnar filer med *. * särskilt om sökningen efter en fil lagrad i samma katalog som programmets många operativprocessfiler. Öppna någon av programmets operativa (eller "körbara") filer med tillägget .EXE bör aldrig försökas. Dessa kan mycket lätt skadas och permanent förhindra ytterligare drift av programmet; särskilt om de kopieras eller sparas igen, eftersom det skulle innebära att kopieringsskyddssystemet åberopas.

För att öppna en referensfil använder du Bläddra-kommandot.

* .CWC för Coldwind beräkningar, .CLW för Cellwind beräkningar.