orientering

Knappen Justera rumsorientering producerar ett formulär som innehåller en "kompassros". Knappar längst ner till vänster och längst ner till höger på Compass Rose tillåter 'rotation' av rummet för att matcha det till geografiskt norr eller någon orientering inom 22,5º från det geografiska norr. Tillräckligt noggrann för alla praktiska syften med solstrålningsvärmevinst om det kombineras med en rimlig nivå av noggrannhet när man drar rummet i första hand. För hastighet kan du klicka på Compass Rose direkt vid önskad punkt för att ange "snap to" orientering.

Rumsorientering visas genom att rotera en "North Point" -ikon snarare än själva rumsteckningen. Men en anläggning tillhandahålls genom att klicka på ikonen 'Wall Gain Review' i den översta menyfältet och sedan för att se rummet i dess roterade orientering med North längst upp på skärmen. Alternativet tillhandahålls också att skriva ut rum (er) ritning antingen med norr överst eller "som ritat".

För användare av "COLDWIND" -versionen av kylrummet av programmet, kanske rumsorientering inte är ett kritiskt viktigt värde och orienteringsrutinen därmed ignoreras utan att påtagligt försämra resultatens noggrannhet. Kylrum och frysrum är nästan oundvikligen fristående, isolerade strukturer byggda i en del av (vanligtvis) en annan, större byggnad. Solvinst genom materialkonstruktionen i höljesbyggnaden överför sällan så långt som till kylrummet isoleringsmaterial. Lufttemperaturer mellan höljeskonstruktionen och kylrumsisoleringen, särskilt när gapet mellan dem är relativt litet, kan emellertid ökas avsevärt till följd av solvinst. Användaren har dock valet att använda antingen solförstärkningsrutiner (orientering) eller att identifiera och manuellt ändra lokala lufttemperaturer utanför kylrumsisoleringsytor.