Energikostnadsuppskattare

Uppskattning av systemets elförbrukning.

Power Cost Estimator nås via knappen menyraden i programmen 'Airwind', 'Cellwind' och 'Coldwind'.

Genom att helt enkelt gå in i systemets COP, tillsammans med nationell valuta och eltariff, eller tariffer i händelse av att lågenergitariffer är tillgängliga under varje 24-timmarsperiod, returneras en uppskattning av den årliga energiförbrukningskostnaden.

Det bör noteras att COP endast gäller högtryckssidan av systemet. Programmet avskriver automatiskt varje inmatad COP med 7,5 % för att tillämpa en normalt typisk marginal för kylare fläktmotorer och för avfrostningscykler.

Beräkningen tillämpas på alla aktuella tillvalsinställningar i det öppna lastberäkningsprojektet. Det betyder därför att om ett enda kylrums totala kylbelastning visas så kommer estimatorn att beräkna elförbrukningskostnaden endast för det kylrummet. Om alternativet att visa belastningsberäkningsresultat för alla kylrum i ett projekt som involverar flera rum har gjorts kommer estimeraren att beräkna elförbrukningskostnaden för alla rum och visa detta som en samlad totalsumma.

Tariffer ska anges som kW/Hr kostnadsprocent av den nationella valutan. Om US-dollar väljs så avser ett inmatat tullbelopp på 13,5 13,5 cents kostnad per kW/h. På samma sätt om brittiska pund väljs och ett tullbelopp på 17,95 skrivs in är kostnaden 17,95 pence per kW/h.

Klicka på för att räkna om uppskattningen efter redigering av eventuella indataparametrar.
Var medveten om att denna operation kan innebära miljontals separata och komplexa beräkningar; kräver därför några sekunder för att komplett; särskilt på datorer med långsammare processorer.

Klicka på för att spara tariffer i minnet så att de visas automatiskt nästa gång skattaren körs.

Klicka på för att se en detaljerad sammanfattning av en energikostnadsuppskattning inklusive månatliga delsummor.

Klicka på för att kopiera en energikostnadsuppskattning till urklipp där den kan öppnas med en textredigerare.
Överförs sedan till valfri ordbehandlingsapp för textförbättring och inkludering i andra dokument.

se även:-

Kylrumsbelastningsreducerande faktor.