rumsformer

I skrivande stund är 'AIRWIND Pro' och 'COLDWIND Pro' program unika bland världens A/C belastningsberäkningsprogram för att kunna hantera rum med ett oändligt antal väggar, i alla vinklar, placerade i ett obegränsat antal zoner och med alla blandningar av byggmaterial. För ytterligare bekvämlighet och ännu snabbare drift har en anläggning för att omedelbart välja en av två fördefinierade rumsformer lagts till. Klicka bara på någon av dessa "självförklarande" knappar -

Traditionellt kallrum beskrivs generellt i planeringsstadiet med hjälp av yttre dimensioner. Denna tradition tros ha kommit på grund av att kylrum vanligtvis är konstruerade i ett annat byggnadshölje eller kuvert. Det är alltså lättare att koppla kylrummet till det tillgängliga utrymmet för att rymma det. Denna praxis gäller dock inte i alla länder och även när den tillämpas är det ibland mer bekvämt att arbeta med interna dimensioner. I båda fallen hanterar Mistrals program automatiskt den ibland väldigt komplexa matematiken som är inblandad, särskilt i scheman som involverar flera och sammanlänkade rum i olika former och storlekar. För att byta programdrift från externa dimensioner till interna dimensioner, och vice versa, finns ett par enkla "vippa" knappar i "COLDWIND Pro's" meny för programlanseringssida.

Klicka på coldwind_dimension_mode_setting_icon.gif knappen ändrar programmet från extern dimension till interiördrift och klickar på coldwind_dimension_mode_setting_icon_b.gif altim sätter tillbaka den igen till drift med externa dimensioner.

För säkerhets- eller designintegritet, om en programresultatfil skapas och därefter återöppnas, kommer vilket funktionssätt programmet var inställt på när filen skapades och ursprungligen sparades respekteras för den återöppnade filen. Oavsett den aktuella inställningen.

Om du byter från externa dimensioner till intern i 'Coldwind' kommer åtkomst till den beräknade rutinen för Refrigerated Container (Lighter) att nekas. Det är meningslöst att beskriva leveransbehållare efter sina interna dimensioner, även om 'Coldwind' beräknar produktkapacitet etc., baserat på intern volym.