solzimut och deklination

Att välja en plats i geografien en del av programmet, helt enkelt med ett enda musklick på en zoombar, interaktiv världskarta, hämtar automatiskt och kommer sedan in i den fullständiga årliga meteorologin profil för den valda platsen. Detta lagras i en enorm meteorologisk databas i världen som ingår i programmet. Databasen kan redigeras och läggas till av programanvändare genom ett logiskt och lättanvänt "menydrivet" gränssnitt som också levereras.

Som komplement till meteorologiska data använder programmet sofistikerade solazimut och minskning (solvinkel i förhållande till riktigt norr, kombinerat med solhöjd över horisonten) rutiner för att beräkna solstrålningsvinster. Både direkta vinster och sekundära vinster genom reflektion från intilliggande ytor.

Programmets framsteg när det gäller att tillämpa dessa data visas helt enkelt i dessa (exempel) nya "miniatyrbild" och "levande" grafiska bilder.

Välj vilken världsstad som helst och välj vilken som helst tid på dygnet, för valfri dag i månaden, under hela året, och programmet kommer nästan omedelbart att beräkna den exakta energiförstärkningen eller -förlusten för strukturdesignen som ingick i programmet. En process som omfattar upp till 175,000 separata matematiska beräkningar per sekund!