programmets struktur

Programmet är ett Windows™© baserat datorprogram och följer därför noggrant typiska Windows-programkonventioner. En praktisk kunskap om Windows är därför önskvärd när du använder programmet. Hänvisning till Windows bruksanvisningar och "Hjälp" sidor kommer därmed att täcka många frågor som kan uppstå när du använder programmet.

Programmet är utformat så att all relevant information visas runt en enskild huvudskärmpresentation (se specialanvisning nedan i rött). Programmet är också utformat för att fungera med en logisk ordning av "användaringångar" som nära efterliknar hur ingenjörer skulle hantera den manuella processen för att beräkna luftkonditioneringsbelastningar. Därför, när en fråga (begäran om inmatning) har uppfyllts, antingen genom att skriva in ett lämpligt värde eller genom att välja ett objekt från en 'meny', kommer programmet automatiskt att gå vidare till nästa logiska inmatningsrutin. Detta hindrar inte programanvändaren från att ange ingångar i en annan ordning, även om programmet ibland visar ett felmeddelande om en annan inmatningsrutin måste anges innan den nuvarande kan besvaras. Detta beror på att vissa ingångar kan vara beroende av att information har hämtats eller beräknats från tidigare rutiner innan ett logiskt resultat kan beräknas. Till exempel: Programmet tillåter inte inmatning av data om väggkonstruktion förrän rumets storlek och plan först har fastställts. Detta är en del av Mistrals unika vård när det gäller att producera program som inte tillåter ologiska eller motstridiga resultat.

Programmet består av en serie 'Input Routines' som motsvarar alla frågor som behöver besvaras för att komma fram till resultatet av en 'Total Cooling Load' (och i vissa versioner, även en Total Heat Load) för definierade rum (er). Dessa inmatningsrutiner kan nås antingen genom att klicka på lämplig ikon eller 'knapp' som visas i inmatningsrutinen 'ruta' (en ram som visas runt området som täcker det valda ämnet) eller så kommer programmet automatiskt att gå till nästa logiska frågan ska besvaras när data för den aktuella har angetts.

Straffet för att allt visas på en skärm är att 'navigering' runt programmet kan tyckas skrämmande tills användarna är bekanta. Mistral har därför tillhandahållit 'automatisk navigering' genom att helt enkelt trycka på Retur i slutet av varje ingång. Tills användare är bekanta med programmet rekommenderar Mistral denna navigationsmetod. Hur som helst kommer programmets noggrant utformade "intelligenta logik" i allmänhet att välja nästa uppenbara inmatningsval som standard. Således gör "Return key", "automatisk navigation" den snabbaste vägen genom programmet - även för experter.

Windows™© and MSDOS™© Copyright Microsoft Corp. 1985-2019. Alla rättigheter erkänns.