användardefinierade material

Material ingår i databasen i många fall med redan tillskrivna vanliga tjocklekar. Om en tjocklek inte redan har tillskrivits måste detta anges med hjälp av inmatningsrutan för dimension, förutsatt att ett felmeddelande om detta görs innan formuläret kan stängas.

Om ett visst material eller konstruktionsmix av material inte kan hittas kan en ny post göras till databasen genom att klicka på knappen Anpassa listan längst ner till vänster på formuläret. Detta kommer att resultera i att fem nya knappar visas längst ner till höger på formuläret (från vänster till höger): -

Skapa ny sammansatt bild
Skapa nytt material och
Redigera (befintligt) Sammansatt (eller) material
Radera (befintligt) sammansatt (eller) material
Duplicera (befintligt) kompositmaterial (eller)

Funktionerna hos dessa är självförklarande.

För att skapa en ny sammansatt väggkonstruktion kan antingen en befintlig konstruktion kopieras (med knappen Duplicera (befintlig) komposit (eller)) och sedan redigera och byta namn på den (ibland det snabbaste sättet om det finns några likheter mellan en befintlig konstruktion och det krävs en ny.) eller så kan en helt ny skapas. Nya material kan läggas till en sammansatt blandning av väggkonstruktioner helt enkelt genom att "dubbelklicka" på ett material i materiallistan eller genom att klicka och dra materialet till listan med sammansatt material. Inom det nya sammansatta materialet kan enskilda material flyttas till sina korrekta relativa positioner i väggen genom att markera dem (röd ram runt positionsnummer) och sedan klicka på vänster- och högerpekarna.