byer

Knappen Geografi åbner verdenskortformularen og menusøgningsmuligheder for at lokalisere og automatisk indlæse meteorologiske og soldata til den aktuelle beregning for forskellige vigtige verdenstilstande. Formularen viser tre menupunkter øverst: Vælg region; Vælg land; Vælg by.

Hvis du klikker direkte på verdenskortet, vil automatisk indtaste data for den nærmeste by til den klikkede placering, bekræftet ved at placere en valgt placering på kortet, mens valg af menuindstillinger øverst automatisk afspejler regionen; Land og by svarende til den klikkede placering. Hvis et klik på et område på verdenskortet ikke resulterer i, at en placering identificeres, skyldes det, at der ikke er nogen data i applikationens database for den specifikke placering. Flyt musemarkøren let, og klik igen, indtil et sted er fundet.

Alternativt vil du bruge søgeknappen et indtastningsfelt til at indtaste et bynavn, og programmet vil derefter søge efter det i databasen. Søgetekst er ikke "store og små bogstaver", og medmindre feltet Nøjagtig match er valgt, behøver det ikke at være en fuldtekststreng for at finde en by. For eksempel, hvis du indtaster 'stress' finder du: -

Region: Europa Land: Frankrig By: Strasbourg

En nyttig funktion, hvis du er usikker på den nøjagtige stavning eller endda det nøjagtige land.

Form maksimeres og zoomes i det aktuelle program. Gratis brug af denne geografiske rutinekode givet efter anmodning.

Breddegrad Længde

Indlæser solazimut, deklination, soltimestyrkefaktor og klimadata med 15 minutters intervaller for året ved valgt position.

Hvis du vælger en by ved hjælp af verdenskortformularen, indtaster du automatisk de nødvendige meteorologiske data, breddegrad, længdegrad, solazimut, solnedgang, soltimer / styrke, højde og solluftdata, der skal bruges i den aktuelle beregning. Selvom omgivende designforhold (tørt lys og våde pæretemperaturer) og højde kan overskrives ved at klikke på de relevante knapper, er det stadig nødvendigt at vælge en by, fordi beregningen har de nødvendige geografiske koordinater, den har brug for til at beregne solenergiforøgelser. Hvis den nøjagtige geografiske placering (by) ikke findes på verdenskortet eller ved hjælp af et af søgeværktøjerne, kan enten den nærmeste by accepteres og antager, at der er ligheder mellem breddegrader, højder og nærhed til kystlinjer (under hensyntagen til kontinentale og maritime klimaer), bør programmet give et acceptabelt nøjagtighedsniveau. Alternativt er det nødvendigt at oprette en ny databasepost til den ønskede placering ved hjælp af verdenskortetOpret ny post .

Til højre for Søg -knappen er en knap, der skifter verdenskort mellem at vise alle aktuelle database steder som gule prikker og en klar kort. Et værktøj til gennemgang af omfanget af den aktuelle database.

Nederst til højre er der en knap, der letter redigering eller tilføjelser til programmets verdensdatabase. Der skal udvises forsigtighed ved indtastning af data for at sikre, at nøjagtige koordinater for bredde, længde og højde er kendt og korrekt specificeret, da programkomplekse solsporingsrutiner afhænger af denne information, og små forskelle kan resultere i store fejl i beregningsresultatet.

Programmet kan bruges til at finde fra en database forventede spids- og minimumstemperaturer for forskellige placerede verdensplaceringer. Databasen er udarbejdet baseret på information i det offentlige domæne fra flere kilder. Temperaturer for forskellige tidspunkter på dagen og for forskellige dage af året er interpolationer afledt af komplekse meteorologiske algoritmer. Disse interpolerede temperaturer er derfor kun estimerede prognoser og kan ikke garanteres, især når de bruges isoleret. Imidlertid giver interpolerede temperaturer, når de anvendes i en periode på en måned eller mere, rimeligt nøjagtige og nyttige gennemsnit for denne periode.

Se også:-

Cartesian Projection
City (tilføj til database)
Solstice
Zoom-funktion