databas redigering

(exklusive egen RAC-utrustningsdata)

Konstruktions- och isoleringsmaterial, meteorologiska produkter och livsmedel (etc.), databaser med program har ställts in för att fungera endast i läsmaterialläget. De kan därför inte redigeras av programanvändare. Detta för att säkerställa kontinuerlig programintegritet. Emellertid kan programanvändare lägga till sina egna ytterligare data för automatisk åtkomst av program och som kommer att visas bredvid de ursprungligen levererade uppgifterna och även fungerar på exakt samma sätt som de ursprungligen levererade uppgifterna .

Användargenererad ytterligare data identifieras i databasmenyerna med en bifogad ikon för att tydligt identifiera den som icke original . Icke originaldata kan inte garanteras ha kommit från en officiell eller en certifierad källa, liksom mycket av de uppgifter som ursprungligen levererades av Mistral med dess program. Det kan därför vara viktigt för användare att vara medvetna om detta, särskilt i organisationer där flera användare har tillgång till samma program.

Ett snabbt sätt att skapa nya databasobjekt, särskilt ett komplext objekt som en ny komposit av material, är att välja ett befintligt liknande objekt och sedan kopiera det (genom att markera det på menyn och använda Kopiera medföljande knapp) och sedan redigera kopian, lägga till, ändra eller ta bort dess komponentdatafält delar efter behov.

För användarvänlighet använder andra databaser (t.ex. Windows-databasen eller Doors-databasen etc.) liknande rutiner.

Se även:-

databaser luftgränslager
säkerhetskopiering (spara) beräkningsfiler och personliga programinställningar
återställa tidigare sparade beräkningsfiler och personliga programinställningar