diverse laster

Endast känslig eller, i förekommande fall, Känslig och latent värmebelastning som motsvarar olika föremål av (främst elektrisk) utrustning kan väljas från programmet 'Övriga laster-databas som du öppnar genom att klicka på knappen Andra belastningar . Databasen är ordnad i logiska grupper under typrubriker, till exempel:- Restaurang; Kontor; Ölkällare. En rullningslista finns på menyn för att visa databasrubriker som tillfälligt är dolda i formuläret. För att välja en utrustningsprodukt fokuserar du först muspekaren över objektet och sedan vänster musknapp. Ett formulär visas där mängden som gäller för varje artikel kan anges och, i förekommande fall, en kvalificerad betygsförstärkare. Klassificeringsmultiplikator tillämpas när en utrustning har en klassificering som gäller dess storlek. Till exempel: 100 watt per maträtt. Betygsförmultiplikatorn hänvisar sedan till antalet diskar för vilken den valda utrustningen ska dimensioneras. För att radera en tidigare utvald utrustningspost klickar du bara med muspekaren inriktad över den markerade kryssrutan för att avbryta krysset.

Se även:-

Kraftfaktorer