andra laster

Endast känslig eller, i förekommande fall, Känslig och latent värmebelastning motsvarande olika föremål av (främst elektriska) utrustning kan väljas från programmet 'Övriga laster-databas som öppnas genom att klicka på Övriga belastningar knappen. Databasen är ordnad i logiska grupper under typrubriker, till exempel: - Restaurang; Kontor; Ölkällare. En rullningslista finns på menyn för att visa databasrubriker som tillfälligt är dolda i formuläret. För att välja en artikel av utrustning fokusera först muspekaren över objektet och sedan vänster musknapp. Ett formulär visas där kvantitet som gäller för varje artikel kan anges och, i förekommande fall, en kvalificerad betygsmultiplikator. Klassificeringsmultiplikator tillämpas när en utrustning har en klassificering som gäller dess storlek. Till exempel: 100 watt per maträtt. Betygsförmultiplikatorn hänvisar sedan till antalet rätter som utvald utrustning ska dimensioneras. För att radera en tidigare vald utrustning klickar du bara med musen markören fokuserad över den markerade kryssrutan för att avbryta fästningen.

Se även:-

Kraftfaktorer