værelse design

Se også: rumformer (foruddefineret)
Se også: Flere vægvalg
Se også: Træk og slip (rum)
Se også: Kontrol (Ctrl) -tastfunktion
Se også: Linkvægge
Se også: Vægmærker
Se også: Zoomfunktion (rumdesign) )

Hvis du klikker på rumdesign knappen producerer formen af gulvet. Formen viser en skaleret grafmatrix, hvor et rum kan tegnes frit, når knappen '+' i den øverste menubjælke er aktiveret eller kvadratisk / rektangulær eller 'L' -formede rumplaner kan designes ved hjælp af numeriske tastaturindgange til hver væg, når tilsvarende rumplan symbolsknap er aktiveret i den øverste menulinje.

Gratis håndtegning af hver væg opnås ved at markere (med venstre museknap) på grafen "noder", der repræsenterer start- og slutpunkterne for hver væg. Der er ingen grænse for antallet af vægge, som programmet kan håndtere. Væsentligt i praksis, fordi selv enkle rumplaner ofte har søjler og blomsterbed, der skal tillades, og enhver ændring i vægretning behandles effektivt af programmet som en separat 'væg'. Hver vægdel er identificeret med en nummereret og farvet 'vægmærke', der vises omtrent midt mellem knudepunkterne på den identificerede væg. Det er også muligt at identificere vægge på den samme akse, hvor en ændring i konstruktionsmaterialet sker langs længden af ​​væggen ved at indsætte (eller inkludere ved tegning) yderligere knudepunkter langs den samme vægdel.

For at imødekomme et stort antal computerskærmstørrelser og samtidig give en rimelig grad af nøjagtighed og bekvemmelighed er den optimale skala for diagrammet valgt, hvor en skærmpixel repræsenterer 2,5 cm (ca. 1 "). Ikke nøjagtigt nok ved at klikke med højre museknap med markøren fokuseret på væggen, kan brugeren angive (eller korrigere) nøjagtige væglængdemål med numerisk tastaturindgang.

Vægknudepunkter kan slettes ved at aktivere knappen Fjern væg i den øverste menulinje og derefter klikke på venstre museknap med markøren fokuseret på den relevante vægknude.

Hele rummets design kan ryddes ved at klikke på knappen Ryd gitter i den øverste menulinje. Vær advaret! Der er ingen 'fortryd' funktion i programmet til at hente ryddede rumdesign. Først Gem den calucaltion fil, hvis du er i tvivl.

Det aktuelle rum kan flyttes ved at holde 'Skift ' -tasten nede og samtidig klikke inde i rummets design. Ved at trække med musen kan rummet derefter placeres på tegnenettet igen.

Klik på knappen Juster rumretning giver en formular, der indeholder en 'Kompasrose' . Knapper nederst til venstre og nederst til højre for Kompassros gør det muligt for 'rotation' af rummet at matche det geografiske nord eller enhver retning inden for 22,5 ° fra det geografiske nord. Tilstrækkelig nøjagtig til alle praktiske formål med solstrålevarmeforøgelse, hvis den kombineres med et rimeligt niveau af nøjagtighed, når man tegner rummet i første omgang. For hastighed kan du klikke på Compass Rose direkte på det ønskede punkt for at indtaste "snap to" -retningen.

Til komplekse rumplaner, hvor mange korte væglængder er involveret, for eksempel når de nøjagtigt skildrer søjler og blomsterbede, kan skærmen blive overbelastet med vægetiketter, der tilslører dele af designet. Ved at klikke på de gensidigt eksklusive knapper til Vis knapper eller Skjul knapper kan vægmærker afsløres eller skjules efter ønske.

Når en væg er tegnet, kan der klikkes på den tilsvarende røde vægmærke for at fremstille formen på vægdetaljerne. Når først byggematerialer er valgt til en væg, skifter vægmærkatfarven fra rød til grå. Det er dog muligt at klikke på en grå vægmærke for at genindtaste formularen Wall Construction for at redigere tidligere valgte materialer til en given væg. Det er også muligt at aktivere valgtasten (symbolet på en konventionel musemarkørpil) i den øverste menulinje og tegne ved at pege og holde venstre museknap nede, en 'ramme' rundt om alle eller et udvalg af tilstødende vægge for at skifte fra rød eller grå vægmærkefarve til gul vægmærkatfarve. Ved at klikke på en af ​​de gule vægmærkater aktiveres formularen til vægdetaljer og genstande der, og påvirker samtidig ALLE væggene, for hvilke gule vægmærkater aktuelt vises. En advarselsmeddelelse vises på skærmen for at sikre, at tidligere specificerede komplekse valg ikke utilsigtet overskrives.

Uanset hvor komplekst designet af grundplanen, beregner programmet automatisk og nøjagtigt det interne grundplanareal. Rummets interne volumen kan naturligvis kun beregnes, når rummets interne højdetal (eksternt med udskiftelig standard for koldvind) også er indtastet, og dette gøres på en separat form kaldet Wall Height Form, som er udenfor i Room Design- formen .

Se også: rumformer (foruddefineret)
Se også: Flere vægvalg
Se også: Træk og slip (rum)
Se også: Kontrol (Ctrl) -tastfunktion
Se også: Linkvægge
Se også: Vægmærker
Se også: Zoomfunktion (rumdesign) )