Snäpp till rutnätet

I rumsdesignformen är det ibland bekvämare att låta programmet automatiskt "justera" väggar. Denna funktion kallas 'Snäpp till rutnätet' och när den är på kommer att resultera i att väggnoder "rundar" sina positioner till närmaste 25 centimeter (i SI-läge) eller en fot (i Imperial mode). När behovet av exakt noggrannhet uppväger behovet av programhastighet kan 'Snäpp till rutnätet' stängas av. En knapp finns längst upp till vänster i rumsdesignformen för att växla till eller från Snap till rutnätet. Denna växlingsfunktion upprepas också genom att mata in 'Alternativ' genom den översta menyfältet.

När icke-inriktade väggnoder har placerats i rumsdesignformuläret med 'Snäpp till rutnätet' avstängt och sedan 'Snäpp till rutnätet' slås därefter på som en säkerhetsåtgärd väggnoder kommer inte att anpassas till deras närmaste rutnätlinje tills vänster musknapp klickas med markören fokuserad över noden.

Se även:

Väggnoder

En knapp finns längst upp till vänster i rumsdesignformen för att växla till eller från Snap till rutnätet.