väggnoder

Fri handritning av varje vägg uppnås genom att markera (med vänster musknapp) på grafen "noder" som representerar start- och målplatserna för varje vägg. Det finns ingen begränsning för antalet väggar som programmet kan hantera. Väsentligt i praktiken eftersom även enkla rumsplaner ofta har kolumner och rabatter som bör tillåtas och varje förändring i väggriktningen behandlas effektivt av programmet som en separat 'vägg'. Varje väggsektion identifieras med en numrerad och färgad 'väggetikett' som visas ungefär mitt emellan nodpunkter för den identifierade väggen. Det är också möjligt att identifiera väggar på samma axel där en förändring i konstruktionsmaterial inträffar längs väggens längd genom att införa (eller inkludera när man drar) ytterligare noder längs samma väggsektion. Ytterligare noder kan införas i en sektion av väggen genom att klicka på '+ noder' -knappen i den översta menyfältet och försiktigt fokusera muspekaren över den del av väggen där noden ska introduceras.

För att rymma ett stort antal datorskärmstorlekar och samtidigt ge en rimlig grad av noggrannhet och bekvämlighet har den optimala skalan för diagrammet valts där en skärmpixel representerar 2.5 cm (ungefär 1"). Om detta inte är tillräckligt noggrann då genom att höger musknapp klicka med markören fokuserad på väggetiketten kan användaren ange (eller korrigera) exakta vägglängdsdimensioner med numerisk tangentbordsinmatning.

Väggnoder kan raderas genom att aktivera knappen Radera vägg i den övre menyraden och sedan vänster musknapp klicka med markören fokuserad på den relevanta väggnoden.

Se även: Lägga till väggnoder
Se även: Val av flera vägg
Se även: Rum 'Dra & släpp'
Se även: Kontroll (Ctrl) nyckelfunktion
Se även: Snap to Grid