vægknudepunkter

Gratis håndtegning af hver væg opnås ved at markere (med venstre museknap) på grafen "noder", der repræsenterer start- og slutpunkterne for hver væg. Der er ingen grænse for antallet af vægge, som programmet kan håndtere. Væsentligt i praksis, fordi selv enkle rumplaner ofte har søjler og blomsterbed, der skal tillades, og enhver ændring i vægretning behandles effektivt af programmet som en separat 'væg'. Hver vægdel er identificeret med en nummereret og farvet 'vægmærke', der vises omtrent midt mellem knudepunkterne på den identificerede væg. Det er også muligt at identificere vægge på den samme akse, hvor en ændring i konstruktionsmaterialet sker langs længden af ​​væggen ved at indsætte (eller inkludere ved tegning) yderligere knudepunkter langs den samme vægdel.

For at imødekomme et stort antal computerskærmstørrelser og samtidig give en rimelig grad af nøjagtighed og bekvemmelighed er den optimale skala for diagrammet valgt, hvor en skærmpixel repræsenterer 2,5 cm (ca. 1 "). Hvis dette ikke er nøjagtigt nok, så Klik med markøren fokuseret på væggen, brugeren kan specificere (eller korrigere) nøjagtige væglængdemål med numerisk tastaturindgang.

Vægknudepunkter kan slettes ved at aktivere knappen Slet væg i den øverste menulinje og derefter klikke på venstre museknap med markøren fokuseret på den relevante vægknude.

Se også: Tilføjelse af vægknudepunkter
Se også: Valg af flere vægge
Se også: Rum 'Træk og slip'
Se også: Kontrol (Ctrl) -tastfunktion
Se også: Snap to Grid