właściwości żywności

Właściwości fizyczne niektórych powszechnie chłodzonych produktów spożywczych, napojów i innych przedmiotów. Aby aplikacja działała, komputer musi mieć aktywne połączenie z Internetem. Aby odstraszyć plagiatorów sesje są ograniczone do 10 zgłoszeń na okres 24 godzin.

Właściwości fizyczne obejmujące ciepło właściwe powyżej temperatury zamarzania, ciepło właściwe poniżej temperatury zamarzania (oba wyrażone w kilodżulach na kilogram na Kelvin (stopień) lub kJ/kg/K); Utajone ciepło (kilodżule na kilogram (kJ/kg); Ciepło oddychania (średnia, kilodżule na kilogram kJ/kg) i temperaturę krzepnięcia (średnia, stopnie Celsjusza (°C) można znaleźć, wprowadzając nazwę przedmiotu w polu poniżej. Wartości imperialne i równoważne jednostki są również wyświetlane jednocześnie.

Wprowadź trzy lub więcej kolejnych liter wymaganego wyszukiwanego elementu (np. 'ber' dla 'berries'). Kliknij powyższe ikony elementów, gdy wydają się wyświetlać właściwości fizyczne..

Ta procedura znajdowania tych właściwości fizycznych została zapewniona przez Mistral Associates jako bezpłatna i dobroczynna usługa dla wszystkich osób i organizacji zainteresowanych przede wszystkim usługami gastronomicznymi, produkcją, magazynowaniem, dystrybucją i chłodnictwem. Mistral Associates nie rości sobie żadnych praw do ich dokładności i nie ponosi odpowiedzialności za konsekwencje ich użycia lub zastosowania. Mistral Associates zabrania również pobierania lub wykorzystywania jakichkolwiek informacji z procedury lub informacji dostępnych na tej lub innych stronach internetowych w celu zniszczenia własnych interesów, zarówno finansowych, jak i reputacji, organizacji znanej jako Mistral Associates lub jakichkolwiek innych członków personelu lub akcjonariuszy

Wyświetlane właściwości fizyczne zostały zbadane przez Mistral Associates i w każdym przypadku stwierdzono, że wartości dla każdego elementu są publicznie wyświetlane w więcej niż jednym wiarygodnym źródle informacji. Są one w powszechnym użyciu i dlatego są uważane za informacje w domenie publicznej. Jeśli jakakolwiek osoba fizyczna lub przedstawiciel jakiejkolwiek organizacji nie zgadza się na włączenie takich danych do dowolnej pozycji w publicznie dostępnej procedurze na tej stronie internetowej, może napisać do Mistral Associates pod adresem wskazanym przez link „Kontakt” podany na tych stronach internetowych , podając powody i kwalifikacje do wyrażenia sprzeciwu. Podane zostaną pełne i pełne szacunku rozważenie, a jeśli zostanie to uznane za konieczne, podjęte zostaną odpowiednie działania w celu usunięcia lub zmiany takich pozycji.