inställning av standardplats

Klicka på jordklotikonen i programmet för att öppna funktionen geografi och meteorologi.

Geografiknappen öppnar världskartformen och menysökningsalternativ för att lokalisera och automatiskt ladda meteorologiska och soluppgifter till den aktuella beräkningen för olika viktiga världslägen. Formuläret visar tre menyalternativ högst upp: Välj region; Välj land; Välj stad.

Om du klickar direkt på Världskartan kommer automatiskt att mata in data för den närmaste staden till den klickade platsen, bekräftas genom att placera en markerad plats på kartan, samtidigt väljer du menyalternativen längst upp automatiskt återspegla regionen; Land och Stad motsvarande den klickade platsen. Om klickning på ett område på världskartan inte resulterar i att en plats identifieras, beror det på att det inte finns några data i programmets databas för den specifika platsen. Flytta muspekaren något och klicka igen tills en plats hittas.

Alternativt kommer du att använda sökknappen en inmatningsruta för att ange ett stadnamn och programmet söker sedan efter det i databasen. Söktext är inte "skiftlägeskänslig" och, om inte rutan Exakt matchning är markerad, behöver den inte vara en fullständig textsträng för att hitta en stad. Om du till exempel skriver in 'stras' hittar du:-

Region: Europa Land: Frankrike Stad: Strasbourg

En användbar funktion om du är osäker på exakt stavning eller till och med exakt land.

Form maximerbar och zoombar i det faktiska programmet. Gratis användning av denna geografiska rutinkod beviljas på begäran.

Latitude Longitude

Loads solar azimuth, declination, sun hour strength factor and climatic data at 15 minute intervals for year at selected position.

Om du väljer en stad med hjälp av världskartformuläret kommer du automatiskt att ange nödvändiga meteorologiska, bredd-, longitud-, sol Azimut-, solnedgång, soltimmar / styrka, höjd och solluftdata som ska användas vid den aktuella beräkningen. Även om omgivningsdesignförhållanden (torr lampa och våt glödlampa temperaturer) och höjd kan skrivas över genom att klicka på lämpliga knappar, är det fortfarande nödvändigt att välja en stad för att beräkningen har de nödvändiga geografiska koordinaterna som den behöver för att beräkna solenergi vinster. Om den exakta geografiska platsen (staden) inte kan hittas på världskartan eller genom att använda något av sökverktygen kan antingen den närmaste staden accepteras och förutsätter att det finns likheter mellan breddegrader, höjder och närhet till kustlinjer (hänsyn till kontinentala och maritima) klimat) då ska programmet returnera en acceptabel nivå av noggrannhet. Alternativt kommer det att vara nödvändigt att skapa en ny databaspost för den önskade platsen med hjälp av världskartan Skapa ny post .

Till höger om Sök -knappen finns en knapp som växlar Världskartan mellan att visa alla aktuella databasplatser som gula prickar och en tydlig (punktfri) karta. Ett hjälpmedel för att granska omfattningen av den nuvarande databasen.

Längst ner till höger finns en knapp som underlättar redigering eller tillägg till programmets världsdatabas. Man måste vara försiktig när man matar in data för att säkerställa att exakta bredd-, längd- och höjdkoordinater är kända och korrekt angivna eftersom programkomplexa solspårningsrutiner beror på denna information och små skillnader kan resultera i stora beräkningsresultatfel.

Programmet kan användas för att hitta, från en databas, förväntade topp- och minimitemperaturer för olika listade världslokaler. Databasen har sammanställts utifrån information i den offentliga domänen från flera källor. Temperaturer för olika tider på dagen och för olika dagar på året är interpolationer härledda av komplexa meteorologiska algoritmer. Dessa interpolerade temperaturer är därför endast uppskattade prognoser och kan inte garanteras, särskilt när de används isolerat. Interpolerade temperaturer vid användning under en tidsperiod på en månad eller mer ger dock rimligt noggranna och användbara medelvärden för den tidsperioden.

Se även:-

Cartesian Projection
City (lägg till i databasen)
Solstice
Zoomfunktion