produktdatabasredigering

Produkter för Coldroom-lagring väljs från listor som är ordnade i grupper av mattyper. Varje grupp har en lista över vanliga produkter och för dessa är alla relevanta termiska egenskaper lagras i programmet som standardvärden. Standardvärdena inkluderar Specifik värme över produktens frysetemperatur, specifik värme under produktens frysetemperatur, produkten frysetemperatur och latent värme. Frukt och grönsaker och den generiska gruppen som beskrivs som "Allmän syfte", inkluderar värden för respirationsvärme.

Åtkomst till databasen för livsmedelsprodukter görs via alternativet "Alternativ" som finns i programmets översta menyfält.

Klicka på "Alternativ" i den översta menyraden, sedan på "Anpassa" och sedan på "Produktdatabas".

Databasen har fångats in för att både ignorera ofullständiga poster och även för att förbjuda orealistiska värden från att anges.

Enligt Microsofts regler är det förbjudet för programanvändare att redigera databaser lagrade inom den föreskrivna lagringsmappen för Windows-program (t.ex. t.ex. C:\Programfiler (x86)\Mistral).

Windows tvingar därför skapandet av ytterligare databasfiler varje gång en programdatabas redigeras eller läggs till ytterligare data. För att upprätthålla enkel drift Mistral sammanfogar automatiskt originaldatabasdata och användartillagda data så att de visas tillsammans när program körs. För att hjälpa användare att hitta och även identifiera vilken som ursprungligen är levererade data och vilka är de data de kan ha lagt till de nya databaserna identifieras av ikonen

Se även:-

mat
produktinmatnings/utgångstemperaturer
produktens temperaturreduceringscykel (tid)
produktomsättning
säkerhetskopiering (spara) beräkningsfiler och personliga programinställningar
återställa tidigare sparade beräkningsfiler och personliga programinställningar