produkt

Produkter til opbevaring af kølerum er valgt fra lister arrangeret i fødevaregrupper. Hver gruppe har en liste over almindelige produkter, og til disse gemmes alle relevante termiske egenskaber i programmet som standardværdier. Standardværdierne inkluderer Specifik varme over produktets frysetemperatur, Specifik varme under produktets frysetemperatur, Produktets frysetemperatur og Latent varme. Frugt og grøntsager og den generiske gruppe, der er beskrevet som "General Purpose", inkluderer værdier for åndedrætsvarme.

Fødevareegenskabsdata brugt i Mistral-programmer er indsamlet fra mange kilder til empiriske og videnskabelige data, som alle er offentligt tilgængelige. Data vist for almindelige "enkle" fødevareprodukter som f.eks. Ærter og svinekød er sandsynligvis et resultat af videnskabelig forskning udført i certificerede laboratorier og kan derfor med sikkerhed antages at være meget nøjagtige. Især data for mere komplekse fødevarer er dem, der indeholder mange ingredienser, og især hvor opskrifter kan være åbne for forskellige fortolkninger, såsom tærter og kager. Sådanne skøn er kun leveret som en pålidelig guide og vil fejle ved siden af ​​forsigtighed som det "værste tilfælde". Således sikres det, at køleafgift altid er tilstrækkelig, især når der kan være tale om store mængder. Glem dog ikke, at kølebelastninger fra produktet kun er en del af det samlede beløb. Selv en overvurdering af så meget som ti procent af produktbelastningen kan normalt have mindre end fem procent effekt på den samlede kølebelastning.

Vælg "Andet" for at specificere produkttyper, der ikke er på listen eller for at specificere produkter på listen, men med forskellige termiske egenskaber som standardværdier. Du bliver derefter bedt om at indtaste produktnavnet og indtaste den termiske værdi (kun egnet til kolde rumforhold).

Se også:-

fødevareprodukt
input / output temperaturer
produkt temperaturreduktion cyklus (tid)
produktomsætning
beholdere og opbevaring